If you can walk, you can swing
If you can talk, you can sing

Samen zingen: gezellig en ontspannend

Zingen is een ontspannende, positieve bezigheid; zingen is heel gezond voor lichaam én geest! Het bevordert een juiste ademhaling. Ook is een uitstekende manier om de dagelijkse beslommeringen even te vergeten. Vooral omdat je samen zingt, is het erg gezellig en niet moeilijk! Je wordt ingedeeld in een groep die bij jouw stem past. De hoogte van je stem bepaalt in welke stemgroep je thuishoort: sopraan of alt voor vrouwen, tenor of bas voor mannen.
 


 


Vier Kerst met Polyhymniaklick op de afbeelding

Zingen bij Polyhymnia

Polyhymnia is opgericht in Olland in 1970 en telt inmiddels 49 enthousiaste leden.  Het repertoire bestaat uit wereldlijke muziek, variërend van stemmige (licht)klassieke tot vrolijke en romantische liederen uit binnen- en buitenland. Daarnaast vindt er ook geregeld een uitwisseling plaats met andere muziek verenigingen.

Het koor bestaat op dit ogenblik uit 16 sopranen, 15 alten, 9 tenoren en 9 bassen. De leeftijd varieert van veertigers tot boven de zeventig. Het koor is in 1970 opgericht en telt nog steeds zangers vanaf het begin. De meesten komen uit Sint-Oedenrode, maar ook uit de omringende plaatsen zoals Liempde, Gemonde en Veghel.

Het koor zingt meestal a capella. Dat wil zeggen, zonder begeleiding, maar er zijn ook enkele stukken in het repertoire die met piano- of orgelbegeleiding gezongen worden.


Bekijk ons laatst gegeven Kerstconcert i.s.m. het Koperkwintet NJA en Jos Friedrich.
Met Dank aan Omroep Meierij.


Er wordt gerepeteerd in ontmoetingscentrum ‘De Loop’r’ in Olland. Elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur met een pauze van ongeveer 20 minuten. De repetities kenmerken zich door een mix van serieus werken aan muziekstukken en gezelligheid. Dat laatste beperkt zich niet alleen tot de pauze. Humoristische opmerkingen door koorleden en dirigent zorgen voor een ontspannen sfeer tijdens de repetitie, waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt.

Een groot deel van de repetitie wordt besteed aan het instuderen van nieuwe liederen. Daarbij wordt onder leiding van de dirigent het stuk per stemgroep ingestudeerd onder het kritisch luisterend oor van de overige stemgroepen; wat overigens vaak leidt tot waarderend en/of hilarisch commentaar. Na de pauze komen vaak reeds ingestudeerde liederen aan bod, ook afhankelijk van wat er op de concertagenda staat. Eenmaal vierstemmig ingestudeerd wordt er vooral gehamerd op de muzikale afwerking en kwaliteit en worden er nuances aangebracht.

Juist dat laatste geeft het bijzondere aan het lied en ook aan het zingen bij Polyhymnia.

Wil je meer weten over de naam "Polyhymnia" Klik dan HIER.

 

    Met dank aan onze sponsors: